You are here

Leerwerktrajecten

Omscholen tot Verzorgende IG/Begeleider MBO 3 niveau

Altijd al binnen de zorg willen werken maar nooit het juiste diploma behaald?
Pak dan deze unieke kans! Binnen twee jaar word je namelijk omgeschoold tot Verzorgende/Begeleider (MBO niveau 3) en ontvang je twee diploma’s: Verzorgende IG en Maatschappelijk zorg. Je gaat voor minimaal 20 uur per week aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en daarnaast ga je één dag in de week naar school bij het Astrum College in Arnhem. Eén keer in de 10 weken vindt de lesdag niet op school plaats, maar bij één van de deelnemende organisaties. Zo kun je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen en ervaring opdoen. Kortom, een mooi traject waarin jij binnen twee jaar wordt klaargestoomd tot zorgprofessional!

Tijdens de opleiding:

  • Word je begeleid door een werkbegeleider van de organisatie waar je werkt.
  • Word je gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken.
  • Houd je rekening met een studiebelasting, naast je werk en schooldag.
  • Ben je bij een van de genoemde werkgevers in dienst, waar je op verschillende afdelingen werkervaring opdoet.

Wat houdt het werk van een Verzorgende / Begeleider in?
Als Verzorgende/Begeleider ben je samen met je team verantwoordelijk voor de zorgverlening aan en/of begeleiding van cliënten. Je werkt op een locatie van één van de zorgorganisaties of bij een cliënt thuis. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Je coördineert de zorgverlening, je verleent basiszorg zoals het begeleiden van cliënten bij hun persoonlijke verzorging. Ook verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van medicatie. Je werkt in wisselende diensten zoals dag, avond, nacht in het weekend en op feestdagen.

Vooral voeg je waarde toe aan het leven voor de cliënt door zijn of haar welzijn centraal te stellen.
Benieuwd naar ervaringen van mensen die al werkzaam zijn in de (ouderen) zorg? Neem een kijkje op www.ontdekdeouderenzorg.nl en ontdek de verhalen van jouw toekomstige collega’s!

Leerwerktrajecten

Er zijn verschillende leerwerktrajecten binnen de regio Gelderland. Op deze pagina vind je een overzicht met uitleg over alle leerwerktrajecten binnen deze regio. Zo kun je je goed oriënteren op de mogelijkheden die er zijn binnen leren en werken in Zorg en Welzijn.