You are here

Extra handen voor de zorg

 

EXTRA HANDEN VOOR DE ZORG

In de strijd tegen het COVID-19 (corona-) virus is alle hulp nodig! Het coronavirus vraagt veel van alle medewerkers en vrijwilligers in Zorg en Welzijn. Op sociale media zijn mooie initiatieven ontstaan waarbij (oud-)zorgmedewerkers, studenten, gepensioneerden en docenten opgeroepen worden zich aan te melden als ze een steentje bij willen dragen aan het bestrijden van het coronavirus. Iedereen met én zonder ervaring kan zijn steentje bijdragen.

Het Regionaal Contactpunt van WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn koppelt vraag en aanbod op het gebied van zorg voor de regio Midden- en Zuid-Gelderland. Onderstaand lees je waar je je kunt aanmelden. Bén je al werkzaam in de zorg? Dan kun je gratis een gesprek met een professionele coach aanvragen. 

 

Ik heb ervaring en/of een opleiding in de zorg en wil helpen!
Heb je ervaring bijvoorbeeld als verpleegkundige of verzorgende? Meld je dan aan via de website www.extrahandenvoordezorg.nl. Je komt dan in de landelijke database en wordt gematcht met een zorg- of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt die jouw hulp goed kan gebruiken. Ook als jouw BIG-registratie als verpleegkundige na 1 januari 2018 is verlopen en je vaardigheid voldoende aanwezig is, kun je helpen! Het ministerie van VWS heeft de regels hiervoor tijdelijk versoepeld.
 

Ik heb géén ervaring in de zorg en wil graag helpen!
Geen ervaring in de zorg? Ook dan kun je helpen! Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis op deze website. Ook kun je helpen bij NLvoorelkaar door je aan te melden via deze website. Dat kan zelfs wanneer je je verkouden voelt, of om een andere reden thuis blijft. Je kunt dan bijvoorbeeld meehelpen in de strijd tegen eenzaamheid door de coronamaatregelen. Bekijk daarvoor de pagina met coronaproof vrijwilligerswerk.

 

ORIËNTEREN OP WERKEN IN ZORG EN WELZIJN

Geïnteresseerd in leren en/of werken in Zorg en Welzijn? En ben je benieuwd of het wat voor je is?
Lees meer over allerlei oriëntatiemogelijkheden om dat te onderzoeken.