You are here

AIOS - De opleiding tot psychiater - GGz Centraal

30 March 2021
Parttime
Barneveld

Wat ga je doen

Als aankomend psychiater heb je een fascinatie voor de psyche. De psychiatrie typeert zich door een brede bio-psycho-sociale benadering. Dat maakt het vak complex, maar vooral heel boeiend en breed inzetbaar. Wij bieden je dan ook graag de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, te verdiepen en te verbreden als toekomstig psychiater binnen GGz Centraal.

Als arts in opleiding tot medisch specialist (AIOS) in de psychiatrie volg je bij ons een opleidingstraject van 4,5 jaar. De opleiding start met een basisgedeelte van 2,5 jaar, gevolgd door één specialistische opleiding van 2 jaar in één van de drie aandachtsgebieden:

Jaarlijks kunnen bij ons 11 artsen instromen in de opleiding tot medisch specialist in de psychiatrie (AIOS). De opleiding start twee keer per jaar. Je kunt alle onderdelen van de opleiding binnen GGz Centraal volgen op een van onze locaties in: Ermelo, Amersfoort, Harderwijk, Lelystad, Almere en/of Hilversum. Deze locaties hebben ieder een specifieke profilering. Denk aan focus op psychotherapie, sociale psychiatrie, somatiek of een forensisch accent.

Onder begeleiding van een ervaren psychiater word je opgeleid tot een kundige diagnosticus die weet hoe je vervolgens een behandelingsplan opstelt en dit professioneel uitvoert. Je werkt in multidisciplinaire teams, waarbij je naast jouw eigen collega’s ook veel samenwerkt met diverse externe specialisten. In deze multidiscipliaire teams heb je een belangrijk rol om er voor te zorgen dat de behandeling niet alleen evidence maar ook personalized based is.

Waar ga je werken?

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vier regio’s in het midden van het land. Via een actief scholingsbeleid en met oog voor individueel talent, stimuleren wij onze bijna 3.000 medewerkers om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg voor onze cliënten.
 
Wist je dat? 

  • GGz Centraal is één van de grootste A-opleiders van Nederland.  Dr. Harold J.G.M. van Megen is de A-opleider van  GGz Centraal. 
  • Wij hebben voor de beste onderwijsprestatie  De Grote Lowijs Onderwijsprijs in huis. De prijs is bedoeld voor de AIOS die gedurende een kalenderjaar gemiddeld over vier toetsen van het landelijk psychiatrie onderwijs de hoogste score heeft behaald. 
  • Door de grootte van onze organisatie en de verscheidenheid aan disciplines kunnen wij specialistische stages aanbieden. Denk aan stages op het terrein van kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingszorg en neuropsychiatrie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden binnen ons gespecialiseerde Centrum voor Psychotherapie. Het behalen van je ECT-licentie behoort tevens tot de mogelijkheden.

Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Wat heb je nodig?

Vooropgesteld is jouw affiniteit met de psychiatrie. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jouw interesse buitengewoon aan. Daarnaast ben je recent afgestudeerd of rond je binnenkort jouw Geneeskunde studie af. Eigenschappen als betrokkenheid, flexibiliteit, nieuwsgierigheid en proactiviteit helpen jou het beste uit jezelf en jouw specialisatieopleiding te halen. Kortom, je bent er klaar voor om jezelf als basisarts te ontplooien binnen de psychiatrie en je te ontwikkelen tot een vakman of vakvrouw pur sang.

Wat mag je verwachten?

De basis is prima in orde. Je krijgt een contract voor 38 uur per week voor de duur van de opleiding. Na het eerste jaar van de opleiding kun je indien gewenst ook kiezen voor een deeltijd invulling van 32 uur per week. Het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (maximaal € 5.280,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).
 
Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren psychiaters die jou graag de fijne knepen van het vak laten leren kennen en op wie je kan terugvallen bij vragen of om mee te sparren. Naast je werk als arts, is er ook ruimte voor opleiding en onderzoek.

Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, eindejaarsregeling en een pakket op het gebied van pensioen en verzekeringen maakt onder andere deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden.
Lees hier  meer over de overige voorwaarden.  

Details

Job status: 
Open
Workfields: 
Geestelijke Gezondheidszorg
Opleidingsniveau:
WO
Organisatie:
Postcode:
3772 AL
Plaats:
Barneveld