You are here

Sollicitatietips

Het is niet altijd zo eenvoudig om passend werk te vinden. Of om op te vallen tussen de vele sollicitanten. En hoe schrijf je een aansprekende sollicitatiebrief, stel je een goed CV op en bereid je je optimaal voor op een sollicitatiegesprek? Je kunt daarnaast vragen hebben over welke gesprekstechnieken je verder kunnen helpen en op welke wijze je je kwaliteiten overtuigend voor het voetlicht brengt tijdens het gesprek.

Om je op weg te helpen vind je hier een aantal documenten:

 

Training Succesvol Solliciteren

Deze training geeft je in een veilige omgeving meer inzicht en zelfvertrouwen gedurende het hele sollicitatieproces. In belangrijke mate moet de training bijdragen aan je zelfvertrouwen en je vermogen om je op een zo goed mogelijk manier te presenteren op de arbeidsmarkt. Je gaat naar huis met een goede motivatiebrief en een CV waarmee je je kunt onderscheiden van anderen en waar je trots op kunt zijn.

De training bestaat uit drie delen:

Deel 1: Het opstellen van een krachtig CV en een goede brief

Voorafgaand aan de training stuur je je CV op naar de trainers. Jouw CV wordt grondig geanalyseerd en van persoonlijke feedback voorzien. De best practices en tips worden tijdens de training uitgewisseld en besproken. Daarnaast krijgt het schrijven van een pakkende, heldere brief de aandacht.

Deel 2: Het vinden van werk/vacatures en de inzet van netwerken en social media

“Netwerken is het nieuwe solliciteren”, hoor je vaak. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe pak je dat aan in je eigen (werk)omgeving? Hoe gebruik je digitale platforms en social media hierbij, en hoe profileer je je online, bijvoorbeeld via Linkedin?

Deel 3: Het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek

We gaan uitgebreid in op de voorbereiding van het sollicitatiegesprek, zodat je met zelfvertrouwen het gesprek in gaat en een goede eerste indruk maakt. We geven inzicht in de gesprekstechnieken die gehanteerd worden (STARR methodiek) en gaan aan de slag met praktische oefeningen.

Meer informatie over deze training vind je via www.transitiebedrijf.nl

 

Training Netwerken doe je samen

Wist je dat je al aan het netwerken bent als je bijvoorbeeld op het schoolplein, op een verjaardag of tijdens een buurtbarbecue het met anderen hebt over je werk of werkgever. Netwerken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het is zelfs leuk en je kunt het leren! Kom dat ook ervaren tijdens de bijeenkomst Netwerken doe je samen.

Misschien ben je of moet je noodgedwongen op zoek naar ander werk. Hoe meer mensen dan weten wie jij bent en wat jouw talenten zijn, hoe groter de kans dat men aan jou denkt als er een vacature is. Of wellicht ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in een andere organisatie of lijkt een bepaalde functie je interessant en wil je graag een dag meelopen. Ook dat regel je tegenwoordig via je netwerk.

Het Transitiebedrijf van WZW organiseert daarom deze bijeenkomst waarin jij gaat leren netwerken. Je leert in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen kennen van verschillende organisaties. Je zult ontdekken dat er via deze contacten nieuwe mogelijkheden ontstaan en ook jij hebt anderen iets te bieden. Wellicht een afspraak voor een gesprek om ervaringen uit te wisselen, om een dag mee te mogen lopen of misschien is er zelfs een passende vacature. Door zelf actief te netwerken neem je de regie over je eigen loopbaan. Het gaat er niet om wie jij kent, maar wie jou allemaal kennen, want daarmee creëer je kansen voor een succesvolle toekomst op werkgebied.

Aanmelden en meer informatie
Deze training wordt maandelijks gegeven, klik hier voor een overzicht en meld je aan! 
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marinel Hoes via m.hoes@wzw.nl of bel naar 026 389 89 83 / 06 460 607 75.