U bent hier

Hoe blijf ik duurzaam inzetbaar?

De zorg verandert snel en daarmee ook jouw werkomgeving. De kennis, vaardigheden en kwaliteiten die jij nodig hebt worden hieraan bijgesteld. Het is belangrijk dat jij zelfregie neemt: wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat jij blijft passen bij de arbeidsmarkt en duurzaam inzetbaar blijft? 

 

Test jezelf

Jij hebt jouw eigen ontwikkeling in de hand! Zoek uit waar je interesses liggen, wat je kwaliteiten zijn en wat daar bij past op de huidige arbeidsmarkt.
Vind je dit lastig? Maak de Octogram light test of vraag feedback uit over jouw kwaliteiten. Deze testen hebben wij voor jou beschikbaar gesteld om je op weg te helpen jouw talent en voorkeur te ontdekken. Ga naar je Loopbaandashboard en kijk in de tabbladen Eigenschappen en Feedback om deze testen te maken.

 

Kijken in de keuken van een ander

Weet niet zo goed wat er allemaal te vinden is op de arbeidsmarkt? Loop eens een dagje mee met iemand die leuk werkt doet of bij een interessante organisatie werkt. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken bij een ander!
Is een dag meelopen een te grote stap? Iemand uitnodigen voor een netwerkgesprek tijdens een kopje koffie of thee kan natuurlijk ook.
 

WZW Zelfregie app

Als jij wilt weten of je huidige werk nog steeds goed bij je past kun je onderzoeken door middel van de WZW Zelfregie app. Hoe staat het met je energie, je welzijn en je ontwikkelbehoefte? Door het beantwoorden van de vragenlijst krijg je hierin inzicht. Als je weet waar het goed gaat en waar je nog iets aan kan veranderen kun je, als je dit bespreekbaar maakt, gelukkiger zijn met je werk. En dit helpt om de kwaliteit van zorg te verhogen. Download de gratis app nu in de play store. 

 

Opleidingen en trainingen

Je kunt er voor kiezen om de volgende stap in jouw loopbaan een opleiding of bijscholing te laten zijn. Kijk bij loopbaanpaden naar jouw mogelijkheden binnen zorg en welzijn of andere sectoren en zoek een onderwijsinstelling bij jou in de buurt.

Voor trainingen en loopbaancoaching kun je terecht bij de Loopbaanwinkel van het Transitiebedrijf. Deze Loopbaanwinkel helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen, zodat jij duurzaam inzetbaar blijft!