U bent hier

Infopunt Ik Zorg

 

INFOPUNT ‘IK ZORG’
Welkom bij het infopunt ‘Ik Zorg’ van regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland. Wil jij je oriënteren op leren en/of werken in Zorg en Welzijn? We helpen je graag op weg! Of je je nu nog aan het oriënteren bent, of al precíes weet in welke functie je interesse hebt, op deze website lees je meer over oriëntatie-mogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en vacatures in Zorg en Welzijn.

 

ORIËNTEREN

Heb je nog niet eerder gedacht aan leren of werken in Zorg en Welzijn? En ben je benieuwd of het wat voor je is? Er zijn allerlei oriëntatiemogelijkheden om dat te onderzoeken. Denk aan meeloopdagen, oriëntatiedagen, open dagen etcetera. Op www.werkeninzorgenwelzijn.nl/evenementen vind je alle evenementen in de omgeving. Van open dagen van roc’s en hbo’s, tot meeloopdagen bij werkgevers.

Sterk in je werk: gratis loopbaanadvies
Werk je al een tijd in Zorg of Welzijn en wil je ander werk binnen de sector? Of wil je de stap naar Zorg en Welzijn maken en weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Meld je dan aan bij www.sterkinjewerk.nl en ontdek samen met onze adviseur wat jij kunt doen om mee te groeien met het werk, als zij-instromer aan de slag te gaan of de overstap naar een andere baan in Zorg en Welzijn te maken.

Jullie kijken samen waar je goed in bent én hoe je dat kunt laten zien aan een werkgever. Gratis en voor niets! Als je behoefte hebt aan meer dan één gesprek, dan kijken we wat verder nodig is. Denk aan hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief, een beroepentest, cursus of opleiding. Meer informatie vind je op www.sterkinjewerk.nl

Week van Zorg en Welzijn
Zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens de Week van Zorg en Welzijn hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Neem een kijkje bij het verpleeghuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen GGZ, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, alles is te zien! Meer informatie: www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Oriënteren op de ouderenzorg
In de ouderenzorg draait alles om mensen. Mensen die zorg nodig hebben. Als zorgmedewerker speel je een belangrijke rol in het leven van een ander. Jouw werk doet ertoe, jíj doet ertoe!  Wil jij werken met mensen? Voldoening halen uit je werk en waardering krijgen voor wat je doet? Wil jij je blijven ontwikkelen én afwisselend werk doen? Maak dan kennis met de Ouderenzorg in Gelderland. Laat je inspireren door zorgmedewerkers die in video’s laten zien waarom het werk in de ouderenzorg er toe doet.

Meer informatie: www.ontdekdeouderenzorg.nl of volg  via www.facebook.com/ikdoeertoe.nl

Oriënteren en inspireren
Ben jij nieuwsgierig werken in Zorg en Welzijn en ken je de website www.ontdekdezorg.nl nog niet? Neem dan snel een kijkje en laat je inspireren door mensen die werkzaam zijn in Zorg en Welzijn!

 

LEREN

Mbo
www.astrumcollege.nl
ww.rijnijssel.nl
www.rivor.nl
www.duloncollege.nl

Hbo
www.HAN.nl   
www.che.nl

 

WERKEN

Weet jij al precies wat je wilt? Houd dan deze vacaturesite in de gaten. Dit is de grootste vacaturebank voor Zorg en Welzijn in onze regio! Bekijk direct alle openstaande vacatures in Zorg en Welzijn: www.werkeninzorgenwelzijn.nl/nl/vacatures.

 

CONTACT
Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info@werkeninzorgenwelzijn.nl of bel naar: 026-38 989 83