U bent hier

E-learning modules

Actieve & passieve lift

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je meer over het gezond werken met de actieve & passieve lift. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Bedrijfshulpverlening

Rijn IJssel Training & Opleiding biedt in samenwerking met Risk Management Control maatwerk blended leertrajecten aan op het gebied van veiligheid. U kunt verschillende modules eventueel in combinatie met toetsen afnemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Dirkje Zwama: d.zwama@rijnijssel.nl

 

Beroepshouding

Deze gratis e-learningmodule van Fokus leert je meer over de basisprincipes van bejegening waarbij de cliënt centraal staat.

Blaasspoelen

Siza College biedt een erkend blended leertraject aan over blaasspeolen. Hierbij worden de anatomie van het urinewegstelsel en alle handelingen rondom het blaasspoelen behandeld. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Bloedglucose meten

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over het meten van bloedglucose. In dit leertraject komen de theorie en praktijk van het meten van bloedglucose aan bod. Exterenen kunnen voor meer informatie voer de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Coachen & de veiligheidscoach

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker biedt informatie over coaching voor veiligheidscoaches. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Communiceren met sociale media in de zorg

Deze gratis e-learning module van Highway2Health is bedoeld voor professionals in de zorg met interesse in sociale media. Tijdens de module leer je de media te verkennen, doelen te bepalen, een profiel op te stellen en een communicatieplan te maken en uitvoeren.

Darmspoeler

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over darmspoelen. Hierbij worden de anatomie van de spijsvertering en alle handelingen rondom het darmspoelen behandeld. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Diabetes

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over diabetes. De theorie en praktijkinstructie behorend bij diabetes komen aan de orde. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

E-school kinderopvang

E-school kinderopvang is een online leeromgeving voor medewerkers in de kinderopvang. De modules en praktijkopdrachten zijn specifiek voor pedagogisch medewerkers op MBO-niveau 3 ontwikkeld. Er kunnen losse modules besteld worden en men kan een abonnement nemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jelmer Brouwer: j.brouwer@vivoj.nl.

ECG beoordelen

Rijn IJssel Training & Opleiding biedt een e-learningmodule aan waarin men kennis en vaardigheden met betrekking tot het beoordelen van het hartritme en electrocardiogram kan verwerven, opfrissen of verdiepen. Begeleiding kan bestaan uit mailcontact met een docent gespecialiseerd in dit onderdeel. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marina van der Steenstraten, m.v.d.steenstraten@rijnijssel.nl.

Echt contact maken

Deze gratis e-learningmodule van ZonMw leert je meer over de basisprincipes van echt communiceren met de cliënt.

Epilepsie

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over epilepsie. De deelnemer leert epilepsie te herkennen, te behandelen en in sommige gevallen te voorkomen. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Gedelegeerd toetser

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over gedelegeerd toetsen. Hierin komen de inhoud van het VRV-beleid en de wet BIG naar voren en de kennis, vaardigheden en houdingsaspecten benodigd in de rol van toetser. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Gezond beeldschermwerk

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je meer over gezond beeldschermwerk. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

GGZ Ecademy

Binnen de GGZ Ecademy werken meer dan dertig GGZ-instellingen samen aan de ontwikkeling van e-learning. Tegen redelijke kosten komt daarmee actuele en didactisch goede e-learning ter beschikking. Inmiddels zijn er al ongeveer 15 modules ontwikkeld. Om gebruik te maken van deze e-learning dient men lid te zijn van de GGZ Ecademy. Voor meer informatie kunt u terecht bij Arjen Pronk: info@ggzecademy.nl.

Grensoverschreidend verbaal gedrag

WZW biedt een blended leertraject aan over grensoverschrijdend verbaal gedrag. Dit traject bestaat uit een serious game en een vaardigheidstraning. Met de serious game leert u anticiperen op grensoverschrijdend verbaal gedrag. U doorloopt verschillende scenario's waarin u moet handelen op basis van de ABC-methode. Deze module kunt u thuis of binnen uw eigen werkomgeving doorlopen. Aansluitend kunt u deelnemen aan een vaardigheidstraining. Deze training bouwt voort op de theorie uit de serious game. Voor meer informatie kunt u terecht bij Pieternel van Heijst: p.vanheijst@wzw.nl

Grip op agressie

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je hoe je grip kan krijgen op agressie. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Hoe krijg je collega's zover?

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je hoe je kunt innoveren en je collega's kunt enthousiasmeren. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Inleiding e-health

Deze gratis e-learning module van Highway2Health is bedoeld voor managers en bestuurders van zorginstellingen en voor financiers van innovatieprojecten. De deelnemer wordt aan de hand genomen bij het maken van een start met onderzoek naar de mogelijkheden van e-health die in zijn/haar organisatie of sector de zorgverlening kan verbeteren.

Intermitterend katheteriseren

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over intermitterend katheteriseren. Hierbij worden de anatomie van de urinewegen en alle handelingen rondom blaaskatheterisatie behandeld. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Kindermishandeling en huiselijk geweld

The Next Page is een online leeromgevin waar u beroeps specifieke cursussen en e-colleges kunt volgen over het signaleren, handelen en communiceren bij kindermishandeling en huiselijk geweld. Voor zowel de sectoren zorg, welzijn en jeugdzorg zijn specifieke modules ontwikkeld. Er kunnen losse licenties worden aangeschaft, maar een jaarabbonement behoort ook tot de mogelijkheden.

Klinisch redeneren

Rijn IJssel Training & Opleiding biedt een cursus klinisch redeneren aan. Bij klinisch redeneren draait het om het vaststellen van de zorgvraag, de zorgbehoefte van de patiënt en op welke wijze de verpleegkundige zijn/haar competenteis daarbij in dient te zetten. Uitgangspunt daarbij zijn de vitale functies. De cursus heeft een interactief deel in de vorm van e-learning en er zijn scholingsdagen waarin middels casussen kennis geïntegreerd wordt en het klinisch redeneren wordt toegepast. Voor meer informatie kunt u terecht bij Dirkje Zwama: d.zwama@rijnijssel.nl.

Klysma

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over klysma. Hierbij komt de anatomie van de spijsvertering aan bod en wordt de praktijkinstructie bij een klysma aangeleerd. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Manoeuvreren van rollend materiaal

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je meer over het manoeuvreren van rollend materiaal. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Manueel verwijderen van ontlasting

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over het manueel verwijderen van ontlasting. Hierbij wordt de anatomie van de spijsvertering behandeld en er wordt uitleg gegegeven over de handeling. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Medicatieveiligheid

Het instituut voor Verantwoord Medicijngebruik biedt meer dan dertig e-learning modules aan op het gebied van medicatieveiligheid. De modules duren doorgaans twee uur en zijn nagenoeg allemaal geaccrediteerd door de relevantie beroepsorganisaties. Een inlog voor een module kan direct worden aangeschaft in de webshop, maar de modules kunnen in overleg ook verwerkt worden in een eigen leeromgeving. Voor meer informatie kunt u terecht bij Monique Dirven: m.dirven@medicijngebruik.nl

Medicijnverstrekking

SizaCollege biedt een erkend blended leertraject aan over medicijnverstrekking. Tijdens dit traject wordt informatie verschaft over de regelgeving met betrekking tot medicatieverstrekking en worden handvaten gegeven om tot goed handelen te komen. Externen kunnen voor meer informatie over de kosten terecht bij sizacollege@siza.nl.

Obese cliënten

Deze gratis e-learningmodule van ZonMw leert je meer over het proffesioneel, ergonomisch en respectvol omgaan met obese cliënten. Met de e-learningmodules van ZonMw leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat 17 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

Omgaan met agressief gedrag

Deze gratis e-learningmodule van Gezond & Zeker leert je hoe het best om te gaan met agressief gedrag. Met de e-learningmodules van Gezond & Zeker leer je snel en effectief doormiddel van plaatjes en filmpjes en het beantwoorden van vragen. De module bevat ca. 20 vragen en het volgen van de module duurt +/- een half uur.

E-learning

Leren via de computer doe je effectief en snel. Een up-to-date kennisniveau zorgt voor een beter uitgangspunt, ook binnen het transitiebedrijf. Daarom stelt Werkeninzorgenwelzijn.nl voor jou een openbare digitale bibliotheek met E-learningmodules beschikbaar. De bibliotheek is gevuld met e-learning modules van zorg- en welzijnorganisaties, aangevuld met e-learning modules van externe partijen. Zo kun je gratis of tegen betaling je kennis op peil houden. Zo zorg je ervoor dat je als zorgmedewerker flexibeler bent op de arbeidsmarkt.