U bent hier

Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden

Het Schild is volledig ingericht voor en ingesteld op slechtzienden en blinden. Of om met de woorden van één van onze bewoners te spreken: "Hier in huis valt je visuele beperking weg!" Als kleinschalige, zelfstandige organisatie zijn wij trots op een dergelijk compliment. Daar doen we het voor...

Locaties

Het Schild, centrum voor blinden en slechtzienden - bezoekadres
Wolfhezerweg 101
6874 AD Wolfheze
Nederland

Informatie voor werknemers

Het Schild kiest ervoor om relatief klein en zelfstandig te blijven. Dit heeft voordelen voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Zo zijn de lijnen in Het Schild kort, waardoor zaken sneller geregeld kunnen worden. Doordat Het Schild relatief klein is, ken je na verloop van tijd al je collega's en de meeste cliënten. Bovendien zit het management niet op een hoofdkantoor op afstand, maar is gewoon aanspreekbaar.

Het Schild is enkele jaren geleden geheel nieuw gebouwd en heeft onlangs nog een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Daardoor zijn de woningen prachtig licht en ruim. Dat laatste geldt ook voor bijvoorbeeld de badkamers van de woningen, waardoor verzorgenden die daar een helpende hand bieden, voldoende ruimte hebben om goed te kunnen werken.

Het Schild is er speciaal voor slechtzienden en blinden. Dat vraagt een bijzondere deskundigheid en extra aandacht van onze medewerkers. In contacten met cliënten noemen we bijvoorbeeld altijd onze naam. We lezen soms de post voor of vertellen wat voor kleur een overhemd heeft. Ook letten we er binnen Het Schild heel goed op dat we niets laten rondslingeren, waarover men kan struikelen. Het is dus anders werken dan in een woonzorgcentrum waar mensen gewoon kunnen zien. De meeste medewerkers krijgen dan ook een speciale scholing, gericht op de omgang met slechtziende mensen. Dit alles kan een (nieuwe) uitdaging voor je betekenen!
Ben je overtuigd? Reageer dan op een vacature en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Informatie voor studenten

Het Schild hecht veel belang aan opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Binnen het Schild worden medewerkers dan ook actief ondersteund in hun ontwikkeling en in het verbeteren van de eigen prestaties en die van anderen.

Het Schild investeert graag in nieuwe medewerkers. We vinden het belangrijk om leerlingen of studenten zo te begeleiden dat zowel het leren van het beroep als de ontwikkeling van de persoon aandacht krijgen. Hierbij streven wij ernaar de praktijk zo goed mogelijk bij het onderwijs te laten aansluiten.

Via B.O.L. (Beroeps Opleidende Leerweg) bieden wij aan studenten een Beroeps Praktijk Vorming plaats op onze afdelingen Welzijn, Zorg en de Voedingsdienst.

Medewerkers van Het Schild kunnen zich via een B.B.L. (Beroeps Begeleidende Leerweg) verder ontwikkelen, bijvoorbeeld van Helpende naar Verzorgende.

Het Schild is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf en heeft een goede samenwerking met opleidingsinstanties, zoals de ROC's Rijn IJssel en A12.

Informatie

Adres: 
Wofhezerweg 101
6874 AD Wolfheze
Nederland
Telefoon: 
026-4821177
E-mail: 
info@hetschild.nl
Werkvelden: 
Thuiszorg
Verpleeg- en verzorgingshuizen