U bent hier

LuciVer

LuciVer biedt wonen, welzijn en zorg aan ouderen. De kleinschaligheid van de organisatie staat garant voor wonen, welzijn en zorg op maat. De eigen leefwijze, spiritualiteit krijgt hierin de plaats die de bewoner/cliënt verkiest. We creëren een woonomgeving waarin zij zich veilig en beschermd...

Locaties

Stichting LuciVer - bezoekadres
Leemweg 134
6603 AM Wijchen
Nederland

Informatie voor werknemers

LuciVer heeft tot doel een inspirerend werkgever te zijn voor geïnspireerde werknemers. Door middel van het personeelsbeleid bevordert LuciVer dat medewerkers gemotiveerd zijn, gezond leven en competent zijn om hun werk vakkundig en met bezieling uit te oefenen.
De organisatie creëert randvoorwaarden waardoor de medewerkers een bijdrage kunnen leveren aan vraaggericht werken en hun eigen professionaliteit. Het aanbieden van gerichte scholing om waar nodig de competenties te vergroten, hoort daar ook bij.

 

De afdeling Zorg&Welzijn bestaat uit vier teams:

Team somatiek

Ouderen die intramuraal in La Verna wonen (verzorgingshuis) en voornamelijk lichamelijke beperkingen hebben. Deze bewoners zijn nog zelfstandig en bepalen bijvoorbeeld zelf waar ze naar toe gaan en hoe ze hun dag vullen. Ze hebben zorg nodig en huishoudelijke hulp en soms ook begeleiding.

 

Team psychogeriatrisch

Ouderen met geestelijke beperkingen. Zij wonen in kleinschalige woonvormen in La Verna of in Portiuncula (groepsverzorging). Dit zijn beschermde afdelingen, die 24 uur per dag zorg verlenen en een huiselijke omgeving bieden.

 

Team extramuraal

Cliënten die zelfstandig wonen, zoals de mensen die in Rivo Torto en Portiuncula wonen, maar ook mensen uit de wijk. Deze mensen hebben lichamelijke beperkingen, maar zijn nog in grote mate zelfstandig en voeren hun eigen huishouding. Ze hebben zorg nodig en huishoudelijke hulp en soms ook begeleiding.

 

Team welzijn

Ieder mens is uniek en dat verandert niet door een behoefte aan zorg en ondersteuning als gevolg van een lichamelijke of geestelijke beperking. Binnen LuciVer kijken en luisteren we aandachtig naar wat onze cliënten willen, ook als ze dat niet met woorden kunnen zeggen.
Medewerkers verdiepen zich in de achtergrond en belevingswereld van cliënten en proberen daarbij aan te sluiten. Zowel in het dagelijks handelen als in de organisatie van diverse individuele en groepsactiviteiten. Opdat cliënten op creatieve, spirituele, recreatieve of andere wijze inhoud kunnen geven aan hun leven, zoals zij hun leven lang gedaan hebben. Keuzevrijheid als basis voor goed leven.
 

Het facilitaire team zorgt ervoor dat zowel bewoners/cliënten als medewerkers plezierig kunnen wonen, leven en werken. Dit team zorgt voor de maaltijden, de linnenverzorging, levert gastvrouwen voor het restaurant, zorgt voor de tuin en voor het wassen van de ramen en het schoonhouden van de kapel en nog veel meer. Het facilitaire team ondersteunt tevens de teams somatiek, psychogeriatrisch en extramuraal.

Informatie voor studenten

LuciVer is een erkend leerbedrijf in de gebieden zorg en welzijn. Kies je voor werken en leren, of wil je stage lopen bij LuciVer, dan kies je voor een interessante werkplek en enthousiaste, betrokken collega’s. Ook scholieren zijn welkom om een maatschappelijke stage te lopen.

Informatie

Adres: 
Leemweg 134
6603 AM Wijchen
Nederland
Telefoon: 
024-6413141
E-mail: 
info@luciver.nl
Fax: 
024-6450994
Werkvelden: 
Thuiszorg
Verpleeg- en verzorgingshuizen
Welzijn