U bent hier

Maatman Zorggroep

Wij staan voor

Mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen verdienen een leven vol zin en betekenis. Hier zetten wij ons voor in. Sinds 2003 bieden wij zorg aan deze groep mensen. Ook bieden wij zorg aan mensen met een meervoudige (complexe) problematiek.

We...

Locaties

Maatman Zorggroep - bezoekadres
Nassaulaan 7
6006 CM Weert
Nederland

Informatie voor werknemers

Onze werkwijze

 

Kijken naar mogelijkheden

Om zorg te kunnen bieden die past is het belangrijk dat we een goede band met de cliënt hebben. Een betrouwbare relatie is onmisbaar. Wij werken volgens het Triple C model, ontwikkeld door Stichting ASVZ Groep. Niet het probleemgedrag, maar de competenties en mogelijkheden van de cliënt staan centraal. We kijken dus naar wat de persoon wel kan. Daarnaast werken we met de presentietheorie. 

 

Triple C

Bij het Triple C model ligt de nadruk op het opbouwen van een betrouwbare relatie tussen cliënt en begeleider. Deze relatie biedt houvast. Ook in tijden van stress kunnen zij hierop terugvallen. Daarnaast worden zinvolle activiteiten aangeboden die de ontwikkeling van de cliënt ondersteunen. Ook met cliënten met zeer ernstig probleemgedrag kan een hechtingsrelatie opgebouwd worden. 

 

Presentietheorie

We nemen de persoon zoals die is en passen hierop onze zorg aan. We helpen de cliënt vanuit de presentietheorie. Deze theorie is gericht op de pijn die de cliënt ervaart als een gevolg van

  • gevoelens van onmacht
  • zich uitgestoten voelen
  • zich genegeerd of onbegrepen voelen
  • eenzaamheid.

De begeleider zoekt niet naar een afzonderlijk en te verhelpen probleem, maar zorgt ervoor dat hij of zij steeds dichtbij is. De begeleider is er voor de cliënt, is present, en stelt zich op als buddy, meedenker en raadgever.

 

De zorgbehoevende staat op 1

Altijd staan de behoefte, mogelijkheden en wensen van de persoon die zorg vraagt voor ons centraal. Hier passen we niet alleen de zorg op aan, maar ook onze werkwijze, inclusief de intakeprocedure. Welke zorg een persoon nodig heeft wordt vastgesteld in het kennismakingsgesprek en de intakeprocedure die hierop volgt.

 

Samen met ons

 

Handen ineen

In uw werk krijgt u hulpvragen van mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen. U wilt hen graag helpen en zoekt een organisatie die een passend antwoord heeft op de hulpvraag. Samen met u zoeken we graag naar passende zorg. 

Maatman Zorggroep biedt in Noord- en Midden-Limburg, in de regio Zuidoost-Brabant en Rivierenland zorg. Heeft u vragen over de zorg die wij kunnen bieden of is er een persoon die u verder wilt helpen? 
Neem dan contact met een van onze contactpersonen uit de regio. 

 

Regio Noord- en Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant - Kitty Woudstra

Regio Rivierenland - Ilona van der Vis

Bel: 0495 - 57 46 74
Mail: intake@maatmanzorggroep.nl

Informatie

Adres: 
Postbus 290
6000 AG Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 574674
E-mail: 
info@maatmanzorggroep.nl
Werkvelden: 
Welzijn
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg