
Moviera
Stichting Moviera helpt mensen die te maken hebben met huiselijke geweld en machtsmisbruik. Wij bieden voorlichting, hulp en opvang om het geweld te stoppen en herhaling te voorkomen.
Op zoek naar eigen kracht
Stichting Moviera reikt middelen aan om uit de spiraal van...

Over ons
Stichting Moviera helpt mensen die te maken hebben met huiselijke geweld en machtsmisbruik. Wij bieden voorlichting, hulp en opvang om het geweld te stoppen en herhaling te voorkomen.
Op zoek naar eigen kracht
Stichting Moviera reikt middelen aan om uit de spiraal van geweld te komen en het geweld te stoppen. Daar is wel moed voor nodig. Een belangrijk onderdeel van het proces is het zoeken naar de eigen kracht. Want of mensen nog thuis blijven wonen, of in de opvang zitten, die kracht hebben ze nodig om weerbaar te worden, problemen op te lossen en zelf keuzes te maken. Daar draaien veel van onze diensten om: vind je kracht en zet hem in om jezelf te helpen. We begeleiden dit hele proces: van het moment dat iemand om hulp vraagt tot en met de terugkeer naar huis of het maken van een nieuwe start.
Een schakel in de keten
Stichting Moviera doet haar werk natuurlijk niet alleen. Sterker nog: we hebben andere hulpverleners nodig. Bijvoorbeeld als onze cliënten juridische vragen hebben of medische zorg. Daarom werkt Stichting Moviera met allerlei hulpverlenende organisaties samen, zodat we onze cliënten altijd op weg kunnen helpen.
Waar?
Stichting Moviera is actief in de regio Gelderland en heeft opvanglokaties in Apeldoorn, Nijmegen en Oosterbeek. Ambulante hulpverlening wordt verzorgd vanuit de lokaties Apeldoorn, Doetinchem, Ede en Oosterbeek.
Locaties
Informatie voor werknemers
Stichting Moviera is een organisatie die valt onder de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en zich bezighoudt met voorlichting, hulp en opvang van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en machtsmisbruik. Doelstelling is om dit lichamelijke en/of psychische geweld te stoppen en herhaling te voorkomen.
Stichting Moviera biedt voorlichting om het probleem te herkennen, liefst te voorkomen en een beeld te geven van mogelijkheden om uit de geweldsspiraal te komen. Hulp in de vorm van een begeleidingstraject aan beide partners, cursussen en individuele begeleiding voor volwassenen of kinderen. En Stichting Moviera biedt opvang. Een plek om bij te komen of te wonen; een noodbed, een kamer of woning- altijd met begeleiding.
Stichting Moviera begeleidt mensen uit de spiraal van geweld naar een geweldloze toekomst. Dat doet Stichting Moviera middels toekomstgerichte begeleiding en systeembegeleiding. Tijdens dit proces kunnen de mensen met meerdere organisaties te maken krijgen. Stichting Moviera is een schakel in deze keten. Daarom werkt Stichting Moviera met organisaties samen, zodat de begeleiding van mensen goed aansluit.
Stichting Moviera heeft voor deze dienstverlening ongeveer 150 medewerkers in dienst en een regelmatig personeelsverloop. Binnen Stichting Moviera komen de volgende functies voor:
- Maatschappelijk werkenden
- Sociaal Pedagogisch Werkenden
- Creatief therapeuten
- Consulent psychiatrie
- Teammanagers
- Secretariaatsfuncties
- Medewerkers technische dienst
- Financieel administratief
- Medewerkers receptie
- etc.
Voor deze functies zijn er regelmatig vacatures.
Het personeelsbeleid binnen Stichting Moviera richt zich steeds meer op de aanwezige kwaliteiten van medewerkers. Medewerkers worden met regelmaat gevraagd mee te denken bij nieuw te ontwikkelen producten en krijgen mogelijkheden zich daarbij te onderscheiden.
Stichting Moviera heeft een cliënten met diverse culturele achtergronden en wil dat in haar personeelsbestand terug kunnen zien. Op grond daarvan is er extra aandacht bij de werving van nieuwe medewerkers en wordt de culturele achtergrond ook "gebruikt" binnen de organisatie.
Informatie voor studenten
Binnen Stichting Moviera is er nog geen beleid ontwikkeld waardoor het nog niet mogelijk is om te werken en tegelijkertijd een opleiding te volgen.
Stichting Moviera is wel een door Calibris erkend leerbedrijf, waardoor er met name in de functie van Sociaal Pedagogisch Werk regelmatig jaarstages mogelijk zijn.
Ook voor MWD-ers en SPH-ers zijn er jaarlijks enkele stageplekken beschikbaar op de verschillende opvanglokaties. De procedure voor de stageplekken die een schooljaar beslaan start in februari en wordt in april afgerond. Een stage moet minimaal 3 maanden duren om binnen het stagebeleid van Stichting Moviera te passen.