U bent hier

Sollicitatietips

Het is niet altijd zo eenvoudig om passend werk te vinden. Of om op te vallen tussen de vele sollicitanten. En hoe schrijf je een aansprekende sollicitatiebrief, stel je een goed CV op en bereid je je optimaal voor op een sollicitatiegesprek? Je kunt daarnaast vragen hebben over welke gesprekstechnieken je verder kunnen helpen en op welke wijze je je kwaliteiten overtuigend voor het voetlicht brengt tijdens het gesprek.

Om je op weg te helpen vind je hier een aantal documenten:

 

Training Succesvol Solliciteren

Deze training geeft je in een veilige omgeving meer inzicht en zelfvertrouwen gedurende het hele sollicitatieproces. In belangrijke mate moet de training bijdragen aan je zelfvertrouwen en je vermogen om je op een zo goed mogelijk manier te presenteren op de arbeidsmarkt. Je gaat naar huis met een goede motivatiebrief en een CV waarmee je je kunt onderscheiden van anderen en waar je trots op kunt zijn.

De training bestaat uit drie delen:

Deel 1: Het opstellen van een krachtig CV en een goede brief

Voorafgaand aan de training stuur je je CV op naar de trainers. Jouw CV wordt grondig geanalyseerd en van persoonlijke feedback voorzien. De best practices en tips worden tijdens de training uitgewisseld en besproken. Daarnaast krijgt het schrijven van een pakkende, heldere brief de aandacht.

Deel 2: Het vinden van werk/vacatures en de inzet van netwerken en social media

“Netwerken is het nieuwe solliciteren”, hoor je vaak. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe pak je dat aan in je eigen (werk)omgeving? Hoe gebruik je digitale platforms en social media hierbij, en hoe profileer je je online, bijvoorbeeld via Linkedin?

Deel 3: Het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek

We gaan uitgebreid in op de voorbereiding van het sollicitatiegesprek, zodat je met zelfvertrouwen het gesprek in gaat en een goede eerste indruk maakt. We geven inzicht in de gesprekstechnieken die gehanteerd worden (STARR methodiek) en gaan aan de slag met praktische oefeningen.

Meer informatie over deze training vind je via www.transitiebedrijf.nl